Årets Bærekraftuke gikk av stabelen fredag 9. februar og varte til torsdag 15. Det er blitt en årlig tradisjon her på FYD, og en anledning for elevene på Vg1 til å bli kjent med hverandres visjoner om en bærekraftig fremtid.
Bærekraftige produkter
I år prøvde vi oss på å lage bærekraftige produkter, og FYD-elevene gikk til oppgaven med stor entusiasme. Noen laget bærekraftig mat, løsninger på matsvinn eller gjenbrukte klær – ferdige produkter de kunne vise frem. Andre jobbet med mer abstrakte konsepter, som å foreslå et nytt politisk parti («APEX – works toward an animal friendly Norway»).
Vi liker å la det gå litt konkurranse i det her på FYD, så elevene fikk stemme frem det beste produktet. På avslutningsdagen hadde noen grupper hadde stands i klasserommet sitt. Andre grupper gikk rundt på skolen og presenterte produktet sitt. Til slutt fikk hver av elevene stemme på hvilke 2 grupper de syntes var best.
Resultat kommer – vi venter i spenning!
Foredrag, besøk fra Finland og bærekraft i kantinen
Kantinen var med å markere uken. – Vi serverte vegetarisk varmrett hver dag i uken, forteller Linda, og toppet det hele med å selge 100 vegetarburgere siste dag. – Elevene var kjempefornøyde, sier hun.
Elevene fikk også høre foredragsholdere utenfra, blant andre fra Naturvernforbundet og Matsentralen. Det var ekstra stas at vi kunne ha besøk av 15 elever og 3 lærere fra Lapua, Finland. De var her som en del av Nordplus – prosjektet Bærekraft og Demokrati, og noen av våre elever fikk være vertsfamilier for dem. 16 elever herfra skal besøke Lapua i april.